Besparen van energie

Energie besparen

Warmte terugwinning uit afvalwater met name douchewater is heel interessant. Bij het douchen gaat veel warmte rechtstreeks met het douchewater het riool in. De door high-tech ontwikkelde warmtewisselaars verwarmen het leidingwater dat naar de douches of ketel gaat met behulp van de het afvalwater dat naar het riool gaat. Hiermee bespaar je meer dan de helft van je energieverbruik met een relatief kleine investering en zijn zelfs terugverdientijden van enkele jaren te realiseren. De warmtewisselaars besparen niet alleen gas en geld, maar tellen ook mee voor de verlaging van de energie prestatiecoëfficiënt (EPC).

WTW afzuig units hebben een warmte terugwin rendement van meer dan 95%. In de lucht die in de badkamer, toilet en keuken weggezogen wordt, zit warmte. Deze warmte wordt uit de lucht gehaald en in de woonkamer en slaapkamers weer ingeblazen. Zo is er in een goed geïsoleerd huis, op de slaapkamers geen verwarming nodig, en kan de warmte van een houtkachel gebruikt worden voor de verwarming van het hele huis.

Wiersma realiseert energiebesparingen op het gebied van verlichting. Alles van het renoveren van bestaande armaturen tot het volledig vernieuwen van lichtinstallaties behoort tot de mogelijkheden. Het realiseren van projecten in samenwerking met groothandels en adviesbedrijven, denk hierbij aan parkeergarages, sportaccommodaties, kantoren, bedrijfshallen en scholen. De wensen van de klant gecombineerd met de kennis van Wiersma zorgt voor een advies op maat. De juiste oplossing en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hierbij centraal.