Shell: Zonne-energie zal olie overschaduwen

Verwacht wordt dat de vraag naar olie zijn piek zal bereiken rond 2035-2040. Hierna zullen zonne-energie en gas het overnemen. Dit is een scenario dat is gebaseerd op een onderzoek gedaan door Royal Dutch Shell. Shell heeft het in het onderzoek over twee verschillende scenario’s genaamd ‘Mountains’ en ‘Oceans’.

De nieuwe Busch-Dimmer LED

De nieuwe Busch-Dimmer LED

Met de nieuwe Busch-Dimmer LED van Busch-Jaeger kunnen energiebesparende LED-lampen nu comfortabel en betrouwbaar worden gedimd. Het dimmen verloopt met beide dimmers gelijkmatig en geluidsarm.

De minimale helderheid van de LED-verlichting kan op de dimmer worden ingesteld, waardoor een betrouwbare inschakeling is gegarandeerd. De Busch-Dimmer LED is speciaal ontworpen voor het dimmen van moderne Philips Retrofit LED-lampen.

Bouw dupe van vertraging Energielabel

Bouw dupe van vertraging Energielabel

De straf was te zwaar. Daarom stemde de Tweede Kamer deze week tegen het wetsvoorstel over het verplicht energielabel bij woningverkoop. Bouwend Nederland is bijzonder teleurgesteld dat grootschalige invoering van het energielabel daarmee nog verder in de vertraging raakt. Het label maakt namelijk in één oogopslag duidelijk of een woning energiezuinig is of niet. Zo'n 'plaatje' kan vele huizenbezitters en -kopers prikkelen om te investeren in energiebesparende maatregelen, waardoor ze hun energie- en dus woonlasten verlagen.

De Kombi Kompakt HReco 36 "Beste uit de test"

De Kombi Kompakt HReco 36

De dit voorjaar geïntroduceerde Kombi Kompakt HReco is bij een recente test van de Consumentenbond als "Beste uit de test"gekomen. Het testrapport was lovend over het hoge verwarmings- en tapwaterrendement, de snelheid waarmee heet water wordt geleverd, en de zeer korte tijd waarin een bad kan worden gevuld. Het totale testoordeel mondde uit in een 'rapportcijfer'van een 8,1.