Briza biedt klimaatbeheersing in compacte vorm

De Briza is een toestel dat zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Een systeem voor een ideaal binnenklimaat, het hele jaar door. Superslank en super krachtig voor verwarmen, koelen en ventileren.

13 cm dik

Achter de Briza schuilt de ingenieuze Low-H2O-techniek, gecombineerd met een zeer stil dynamisch systeem. Briza is het slankste type op de markt met zo’n groot vermogen. Met een dikte van slechts 13 centimeter neemt het slechts de helft van de ruimte van een conventioneel systeem in beslag. Hierdoor is de Briza ook uitermate geschikt voor aansluiting op lage temperatuursystemen zoals warmtepompen, zonne-energiesystemen en condensatieketels.
Door gebruik te maken van de nieuwste EC-motoren, verbruikt de Briza niet alleen tot 50% minder elektrische energie, ook zijn deze motoren prima aan te sturen via domotica-systemen of regelingen met een 0-10VDC uitgangsspanning.

 
Razendsnel schakelen

De Briza heeft een aanvoer van warm- of gekoeld water nodig, afhankelijk van de functie (verwarmen of koelen). Hierdoor wordt de lucht verwarmd of gekoeld, zodat het systeem altijd voor een aangename temperatuur zorgt.
Men kan ook kiezen voor een Briza in vierpijpsuitvoering. Hierdoor ontstaat een systeem dat razendsnel schakelt tussen verwarmen en koelen. Het warme water komt van de CV-ketel, terwijl het koude water wordt aangevoerd vanuit een ijswatermachine of warmtepomp die zelfs buitenshuis geplaatst kan worden. Dit is mogelijk door de twee gescheiden warmtewisselaars.

 
Ventileren

De Briza kan, naast verwarming en koeling, ook zorgen voor ventilatie in combinatie met Jaga Oxygen. Jaga Oxygen is een decentraal, mechanisch ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat er in iedere ruimte een goed binnenklimaat heerst.
 
Op de website www.jaga.nl vindt u meer informatie over de Briza en alle andere Jaga producten.